Over fotograaf Jan Groot

Sinds 2007 ben ik actief als documentair fotograaf in Amsterdam.

Ik hou niet van poseren, ik fotografeer mensen zoals ze zijn. Misschien stuur ik een beetje bij, maar meer niet. Ik zie de schoonheid van het leven zoals het is, op mijn eigen manier. Als je niet hoeft te poseren, kun je jezelf zijn. Ik hou van mensen die zichzelf zijn. Meestal vraag ik mensen gewoon hun ding te doen, dat werkt het best. Dan doe ik dat ook.

Ik ben documentair fotograaf. Dat houdt in dat ik mensen en situaties fotografeer zoals ze zijn, zo weinig mogelijk bijstuur, zodat mensen zichzelf kunnen zijn en vergeten dat ik er ben. Het resultaat is natuurlijke, verfrissende en spontane beelden die je herinneren aan hoe het werkelijk was.

Mijn stijl kenmerkt zich door gebruik van (zo mogelijk) natuurlijk licht en compositie. Gebruik van kleur en sfeer in combinatie met een mooie compositie zorgen voor unieke beelden.

Naast het menselijke aspect in de fotografie, is esthetiek ook belangrijk voor mij. Ik maak sfeervolle foto's, die voor zich spreken door hun kracht, vormgeving en invalshoek. Mijn doel is je te raken met mijn foto's.

Een goede fotograaf is altijd op de achtergrond aanwezig. Onzichtbaar maar oplettend. De mooiste beelden komen voort uit een combinatie van talent voor beeld, ervaring en gevoel voor het juiste moment.

Ik fotografeer mensen zoals ze zijn. Spontaan, emotioneel en puur. De kracht van een goede reportage is dat je het gevoel hebt dat je erbij bent.

Nominaties
- 2 Nominaties voor de Bruids Foto Award 2009
- 1 nominatie voor Bruids Foto Award 2011

Deze website toont een klein gedeelte van mijn portfolio. Ben je geïnteresseerd, wil je meer van mijn werk zien of wil je een specifiek voorstel ontvangen, neem dan contact met mij op voor een persoonlijke kennismaking.

Contactformulier

Uw naam(*)
Wat is uw naam?

E-mail(*)
Graag een (geldig) emailadres invullen

Telefoon(*)
Wat is uw telefoonnummer?

Interesse
Please tell us how big is your company.

Bericht
Invalid Input

Laat zien dat je geen spammer bent!
Invalid Input