Over fotograaf Jan Groot

Sinds 2007 ben ik actief als documentair fotograaf in Amsterdam.
Ik fotografeer mensen zoals ze zijn. Ik zie de schoonheid van het leven zoals het is, op mijn eigen manier. Ik hou van mensen die zichzelf zijn.

Ik ben documentair fotograaf. Dat houdt in dat ik mensen en situaties fotografeer zoals ze zijn, zodat mensen zichzelf kunnen zijn en vergeten dat ik er ben. Het resultaat is natuurlijke, sfeervolle en spontane beelden die je herinneren aan hoe het werkelijk was.
Mijn stijl kenmerkt zich door gebruik van (zo mogelijk) natuurlijk licht en compositie. Gebruik van kleur en sfeer in combinatie met een mooie compositie zorgen voor unieke beelden.
Naast het menselijke aspect in de fotografie, is esthetiek ook belangrijk voor mij. Ik maak sfeervolle foto's, die voor zich spreken door hun kracht, vormgeving en invalshoek.

Een goede fotograaf is altijd op de achtergrond aanwezig. Onzichtbaar maar oplettend. De mooiste beelden komen voort uit een combinatie van talent voor beeld, ervaring en gevoel voor het juiste moment.

Ik fotografeer mensen zoals ze zijn. Spontaan, emotioneel en puur. De kracht van een goede reportage is dat je het gevoel hebt dat je erbij bent.

Nominaties

  • 2 Nominaties voor de Bruids Foto Award 2009
  • 1 nominatie voor Bruids Foto Award 2011

Deze website toont een klein gedeelte van mijn portfolio. Ben je geïnteresseerd, wil je meer van mijn werk zien of wil je een specifiek voorstel ontvangen, neem dan contact met mij op voor een persoonlijke kennismaking.

Contactformulier

Wat is uw naam?

Graag een (geldig) emailadres invullen

Wat is uw telefoonnummer?

Invalid Input

Invalid Input